Wie zijn Wij ?

Onze Missie

Eerste editie Lichtfeesten in Sint-Katelijne-Waver lokt duizenden bezoekers

Bijna 4.000 mensen zakten tijdens tweede kerstdag af naar Sint-Katelijne-Waver. Daar vonden op en rond de Markt voor de eerste keer de “SKW Lichtfeesten” plaats. De feesten zijn een opvolger van de Lichtstoet die sinds eind jaren ’90 een belangrijke traditie was in de gemeente. Maar daar kwam in 2017 een einde aan. 

“Enkele jaren geleden deden we een oproep naar onze inwoners om een groepje samen te stellen dat een opvolger voor de Lichtstoet zou organiseren. Jan Souvereyns, Chris Bellekens, Marc Claus, Ward Liekens en Nadine Bonaugure gingen de uitdaging aan”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Normaal had de eerste editie vorig jaar moeten plaatsvinden, maar corona gooide toen roet in het eten.”

De SKW Lichtfeesten bestaan uit drie verschillende activiteiten. Zo zijn er  lichtjeswandelingen tijdens de twee weekends voor Kerstmis, waarbij huizen versierd zijn met duizenden lichtjes. “In Waver namen er ongeveer 650 wandelaars deel en in het gehucht Elzestraat 450 mensen”, zegt Jan Souveryns, voorzitter van SKW Lichtfeesten. “Na de wandelingen stonden de lokale verenigingen klaar met tentjes waar iedereen iets kon eten en drinken.”

Volgens de organisatoren was de eerste editie een groot succes en is er een nieuwe traditie geboren in de gemeente. “We gaan deze editie eerst evalueren, maar het is de bedoeling om volgend jaar een nieuwe editie te organiseren”, zegt Souveryns. “Het was een prachtige belevenis die naar meer smaakt. Dat zagen we ook bij de bezoekers.”

Bron : VRT

Scroll to Top